Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7 °C
Hafif Yağmurlu

Yurtdışında İş Kurmak

Yurtdışında İş Kurmak

Yurtdışında İş Kurmak. Yurtdışında çalışmak ya da kendi işini kurarak yurtdışına yerleşmek gereken prosedürleri yerine getirdikten sonra oldukça kolaydır. Her ülke kendi ülke sınırları içerisinde yatırım yapacak kişilere belli başlı şartlar koymuştur. Bu şartlardan bir tanesi kurulacak olan işletmenin, bütçesi 200.000 – 500.000 Euro arası olması ve 10 ile 50 çalışanı olmak zorundadır. Kendi ülkelerinde yabancı yatırıma izin veren ülkeler koydukları şartlarla ülke ekonomilerime ve vatandaşlarına fayda sağlamayı göz önünde tutmuştur.

Yabancı Yatırıma İzin Veren Ülkeler

Milli geliri düşük olan ülkelerde iş kurmak mantıklı değildir ama yatırımcının aksine milli geliri düşük olan ülkeler yabancı yatırımlara fazlasıyla sıcak bakmaktadır. Afrika ülkeleri yabancı yatırımları en çok destekleyen ülkelerin başında gelmektedir. Ağır şartlar koymadan ülkelerine yapılacak yatırımları kalkınmaları için basamak olarak görür.

Uzakdoğu ve Afrika Ülkelerinde iş kurmak az masraflı olmaktadır. Kanada, İngiltere, İspanya, Avusturya gibi büyük ülkelerde iş kurmak oldukça zor şartlar gerektir. Yatırımcı bu ülkelerde daha fazla kazanır. Avrupa ülkeleri yatırımcıların sermaye oranlarını kendileri belirlemek istemiştir. Ülkeler ne kadar Ülkeler ne kadar kendi çıkarlarını düşünse de yatırımcılarda, yaptıkları yatırımın sağladığı kazancı düşünmek durumundadır. Yurtdışında yatırım yapacak kişiler detaylı bir araştırmanın sonucunda yatırım yapmaya karar verdiği ülkenin Türkiye’ deki temsilciliği ile irtibata geçmesi gereklidir.

Yurtdışı işçi alan firmalar bulundukları ülkenin vatandaşlarından ya da kendi ülkelerinden getirdikleri işçilerle işletmelerinin ayakta durmasını hedeflemişlerdir.

Yurtdışında Yapabilecek İşler

Yurtdışında İş kurmak için sermayenin olması kadar projenizin de olması gerekir. Yapılacak olan işin, yatırım yapılan ülkeye katkısı oldukça önem arz etmektedir. Yatırımcı ve ülkenin beraber kazanması işin devamlılığı açısından da büyük önem taşır. Eğer projeniz güçlüyse yatırıma izin veren ülkelerde kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz.

Yurtdışında Çalışma İzni

Yurtdışında iş kuracak kadar sermayeye sahip değilseniz yurtdışı iş imkanları 2018 yılına girmeden yakalamak mümkündür. Bu imkanları yurtdışı iş ilanları 2018 olarak arama motoruna yazdıklarında karşınıza çıkmaktadır. Türk yatırımcıların yurtdışındaki işletmelerinde çalışmak isterseniz, bu firmalarla iletişime geçmek için İşkur yurtdışı iş başvurusu 2018 bakarak bulabilirler. İş gücünün az olduğu ülkeler, yabancı işçilere çalışma izni vermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.