Yurt Dışında Çalışmak İçin Gerekli Şartlar
Yurt Dışında Çalışmak İçin Gerekli Şartlar. Yurt dışında çalışma isteği için müracaatlar İŞKUR yurtdışı iş başvurusu 2018 yılı talepleri şu sıralarda alınmaya başlandığını söyleyebiliriz. Müracaatını yapanlar yurtdışı işçi alan firmalar yani işverenler tarafından alınan işçi taleplerine göre şartların uyması halinde davet edilirler.
İşveren ile yapılan görüşme sonucunda işe kabul edilenler İŞKUR tarafından işlemleri tamamlandıktan sonra, yurtdışında çalışmak için gidebilirler. Yurtdışı iş ilanları 2018 yılı durumlarını görmek için İŞKUR internet sitesini takip edebilir yada bizzat giderek öğrenilebilir. Yabancı ülkelerde bulunan Türk veya yabancı iş verenler öncelikle çalıştırmak istedikleri personeli Türk iş piyasasından temin edebilecekleri gibi özel kuruluşlar aracılığıyla da temin edebiliyorlar.
Yurt Dışında Çalışmak İçin Gerekli Belgeler
Yurtdışında çalışmak için her ülkenin farklı uygulamaları olmasına rağmen genel olarak olması gereken ilk belge pasaport belgesidir. Ayrıca gideceğiniz ülkeye ait süreli ve şartlı vize işlemlerinin de tamamlanmış olması gerekiyor. Çünkü alacağınız vize belgesi yabancı ülkelerde kimlik yerine geçecek ve çalıştığınız ülkede tüm sosyal haklardan faydalanmanızı sağlayacak belgedir.
Yurtdışında Çalışmak İçin Sağlık Raporu Önemli
Yurtdışı iş imkanları 2018 yılı oldukça fazla ülkelerden talep geldiği belirtilmiş olup, ancak gerekli şartlara haiz olan kişiler bu haktan yararlanabiliyorlar. Yurtdışında çalışmak isteyenlerin vize işlemleri sırasında tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almaları bazı ülkelerin şartları arasında mevcuttur.
Yurt Dışında Çalışmak İçin Diğer Gerekli Şartlar
Yurtdışında çalışmak için önemli şartlardan biriside 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Ayrıca yurt dışında çalışmak isteyen kişinin ülkemizde herhangi bir yasal sorunlarının olmaması da önemli bir durum ve koşuldur. Bazı ülkeler çalışma izni için evrak işlemlerinde kolaylık sağlarken bazı ülkelerin ise oldukça ağır şartları vardır. Belge talepleri konusunda zorluk çıkarmayan ve oldukça esnek davranan ülkeler Kanada, Finlandiya ve Dubai başta gelirken evrak talebi çok olan ülkelerin başında Amerika ve Almanya üst sıralarda bulunuyor. Vize açısından bakıldığında seyahat vizesi ile çalışma vizesi arasında farklılıklar vardır. Seyahat vizesi oldukça kolay alınırken, çalışma vizelerinde bu işlem daha uzun bir süreç ile tamamlanabiliyor.
Yurt Dışına Girişimci Olarak Çalışmak
Başka bir ülkede çalışmak için seçeneklerden birisi de kendi işinizde çalışmaktır. Birçok Avrupa ülkesi ve Amerika yurt dışında girişimci olmak isteyenlerden birçok belge talep ederken bazı ülkelerde girişimci olabilmeniz için o ülke vatandaşından biriyle ortak olarak çalışmanız durumunda onay veriyor.