Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7 °C
Hafif Yağmurlu

Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vatandaşlık Başvurusu Şartları

Vatandaşlık, bir ülkeye bağlılık sebebi ile o ülke sınırları içinde çeşitli haklara ve sorumluluklara sahip olmak demektir. Vatandaş olabilmek için söz konusu ülke vatandaşı anne veya babadan doğmak ve ya o ülke sınırları içinde doğmuş olmak gerekir; bunun dışında sonradan da bir ülkede vatandaşlık hakkı elde edilebilir. Doğumla elde edilen standart vatandaşlık dışında diğer vatandaşlık kazanma koşullarını şöyle sıralayabiliriz.

Evlilik Yolu ile Vatandaşlık

Yabancı ülke vatandaşı olmak için en sık tercih edilen vatandaşlık yöntemlerinden biri de ”evlilik” yolu ile vatandaşlık hakkı kazanmaktır. Vatandaşlığı düşünülen ülke için o ülke vatandaşı biri ile o ülkenin evlenme şartlarına uygun prosedüre uyularak yapılması gerekir. Nikah yolu ile vatandaşlık hemen kazanılan bir statü değildir. Evlilik yolu ile vatandaş olmak için çeşitli şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlar;

* Evlilik birliğinin 3 yılı doldurmuş olması gerekir. (Bazı ülkelerde bu süre değişiklik gösterebilmektedir.)

* Çiftlerin birlikte yaşıyor olması ve ahlak birliğini bozacak bir durumlarının olmaması gereklidir.

Nitelikli Yatırımcı olarak Vatandaş Olma

Yabancı bir ülkede vatandaşlık almak için tek şart evlilik değildir. Ülkeler, belli ticari şartları sağlayan, o ülkenin belirlemiş olduğu yatırım tutarı kadar yatırım yapmak veya emlak almak şartı ile de vatandaşlık hakkı kazanılabilmektedir. Uluslararası ticari faaliyet gösteren firma sahip ve ortakları da  nitelikli yatırımcı olma şartlarını karşılamaları durumunda da kolay bir şekilde vatandaşlık hakkı elde edebilirler.

Başvuru Nereye Yapılır?

Vatandaşlık başvurusunda bazı ülkeler farklı yollar izlese de Türkiye de vatandaşlık başvurusu için bulunduğunuz ilin valiliğine başvurmanız ve istenen şartları sağlamanız yeterlidir. Yabancı bir ülkede çalışmak veya yaşamak istiyorsanız o ülkenin istediği şartları kontrol ettikten sonra gerekli şartları sağlayan durumlarda büyükelçilikler aracılığı ile vatandaşlık başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru Sırasında İstenen Belgeler

Vatandaşlık başvurusunun tamamlana bilmesi için İstenen belgelerin eksiksiz Teslim edilmesi gerekir bu belgeler Şu şekildedir:

* Vatandaşlık başvuru formu

* Konsolosluk ve ya nüfus müdürlüğünden istenen kayıtlar

* Noter onaylı tercüme edilmiş belgeler

İstenen belgelerin tamamlanması ile başvurunuz işleme alınacak ve işlemleriniz olumlu sonuçlanırsa vatandaşlık başvurunuz kabul edilecektir. Bu durumda artık o ülkenin tüm haklarından yararlanabildiğiniz gibi ülke içinde çalışabilir ve potansiyelinize göre yüksek gelir elde edebilirsiniz. Vatandaşlık başvurusu yaparken uzman danışmanlık firmalarından yardım alarak işlemlerinizi kolaylıkla tamamlamanız faydanıza olacaktır. Böylece yurtdışında çalışmak için gerekli formalitelerle uğraşmanın zorluğundan da kurtulabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.